/ Снимка: Дарик, архив
За извършено престъпление против интелектуалната собственост, на 35-годишен търговец беше наложено наказание от 6 месеца „пробация“ при две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационни служители. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, информират от Районния съд във Варна.
 
Задържаха Професора, който приготвял дрога в дома си

На 10 август 2017 г., при извършена проверка в търговски обект в централната градска зона на Варна - магазин, стопанисван от фирма на подсъдимия, се установява предлагане за продажба на дрехи, чанти, колани и обувки, носещи знаци със запазените марки на общо пет световно известни търговски компании, без съгласието на притежателите на изключителните права. При проверката подсъдимият не представил договори с притежателите на марките или документи, удостоверяващи легалния произход на стоките.
 
Инспекторът от варненския затвор, разследван за подкуп, остава под домашен арест

Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина на подсъдимия стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика както объркване у потребителите, така и предпоставки за несправедливо облагодетелстване на търговеца от известността на оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 90 000 лева.
 
35-годишният търговец е неосъждан. Веществените доказателства - предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение по съответния ред. Съдебният акт е окончателен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК