такси
такси / iStock/Getty Images
Пострадалият таксиметров шофьор получил травматични увреждания и разкъсно-контузни рани по лицето.

 Инцидентът възникнал привечер на 17 март 2018 г.

Подсъдимият шофирал автомобила си в лявата пътна лента по еднопосочна улица в центъра на Варна.

Препятствие пред него наложило подсъдимия да се престрои с колата си в дясната пътна лента, където по това време успоредно се движил таксиметров автомобил. Изнервен от забавянето и от това, че се наложило да използва спирачки при маневрата, подсъдимият застигнал таксито, изпреварил го и спрял напречно на пътя. Веднага след това слязъл от колата и с няколко удара през отворения прозорец на таксиметровия автомобил се саморазправил с водача му.

В резултат на причинената по хулигански подбуди телесна повреда пострадалият таксиметров шофьор получил травматични увреждания и разкъсно-контузни рани по лицето.

30-годишният подсъдим има предходна съдимост. Съдът извърши групиране на наложените му наказания и определи той да търпи най-тежкото от тях -  4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият беше осъден да заплати на пострадалия гражданския ищец по делото обезщетение от 1500 лева за причинените му неимуществени вреди. В негова тежест са още държавната такса върху уважения граждански иск, сторените по делото разноски и платените от пострадалия разходи за адвокатски хонорар.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.