Остра миризма стресна варненци в центъра
Остра миризма стресна варненци в центъра / netinfo
Започна измерване на качеството на въздуха в центъра на гр. Варна с мобилна автоматична станция, след постъпил сигнал за остра миризма на “зелен телефон”.

Станцията е позиционирана пред Община Варна и извършва пробонабиране по основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух.

При проверка на всички възможни източници на замърсяване в района на град Варна не са установени аварии и извънредни режими на работа в предприятията от девненския химически комплекс и двата ТЕЦ-а.

Данните в реално време от автоматичните измервателни станции, разположени в гр. Девня, с. Езерово и гр. Варна са под пределно допустимите концентрации за населените места.

Метеопараметрите – безветрие, висока влажност на въздуха и рязкото покачване на температурите, както и релефните особености на терена, са вероятните причини за задържането на замърсители от автомобилния транспорт в приземния въздушен слой.

Продължава непрекъснатия контрол на параметрите за качество на атмосферния въздух в РИОСВ-Варна посредством система за реално време.