Делото по жалбата за наложената мярка за неотклонение на 22-годишната майка бе отложено поради заболяване
Апелативният съд във Варна отхвърли жалба на 37-годишния мъж, който заедно със съпругата си е обвинен в палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт, съобщиха от прокуратурата.

Оставиха в ареста родителите на децата, загинали при пожар във Варна

Съдът потвърди определената от първата инстанция мярка за неотклонение и остави в ареста бащата на двете деца, намерени мъртви в апартамент в жк. „Владислав Варненчик“.

Делото по жалбата за наложената мярка за неотклонение на 22-годишната майка бе отложено поради заболяване на младата жена. Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7, е бил подаден около 22:30 часа на 9 октомври.

Две деца загинаха при пожар в апартамент във Варна (ВИДЕО)

При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две починали деца - едното на 4 г. и другото на по-малко от една година. В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи.

Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца. Съпричастността на двамата родители към възникването на огъня е установена и двамата са привлечени към наказателна отговорност.