Две деца загинаха при пожар в апартамент във Варна, съобщиха от пресцентъра на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града. 

Сигналът за силно задимяване в жилищен вход в комплекс „Владислав Варненчик” е получен малко преди 22:20 ч. На място веднага пристигат 4 противопожарни автомобила с 15 пожарникари. На място екипите установяват, че гори целият апартамент на първия етаж. Пламъците са били толкова огромни, че са излизали от отворената входна врата на апартамента и терасата.

Последвала е и експлозия, вероятно от газова бутилка, посочва NOVA. 

При инцидента са загинали две деца - момиченце на 4 години и момченце на 1 годинка. По последна информация майката и бащата на децата са успели да се спасят. Те са настанени в болница. 77-годишна жена е с обгазяване. По-късно е получила и инфаркт. 
 

Унищожен е целият апартамент. Има щети и по други жилища. 

Причините за пожара все още се изясняват. Съседи смятат, че става въпрос за взрив на газова бутилка, но няма официална информация за това.

„Когато се прибрах, те вече бяха навън. Мъжът и жената плачеха, ръката му беше съдрана. Започна да ми обяснява, че ходил до магазина. Като се върнал и отключил, видял пушек в апартамента. Отворил врата и изкарал жена си отвън. Опитал да влезе втори път, но димът бил много гъст. Той скочил през прозореца”, разказва съседът им Александър Кирилов.

Съседи разказват, че семейството живеело бедно и нямало ток. 
 

 
Агенция "Фокус", NOVA