Общинските жилища пак нажежиха страстите сред съветниците
Общинските жилища пак нажежиха страстите сред съветниците / DarikNews.bg, архив

Продажбата на общински жилища да спре до изготвяне на анализ и ясна визия за наличния фонд. Това поискаха съветници на заседание на комисията по собственост и стопанство. Повод за дискусията стана намерението на местната администрация да продаде на наематели 27 свои имота, като очакваният приход за тях е общо 600 хил. лв.

Общинският съветник Григор Григоров поиска да спре продажбата на общински жилища до приемането на нова нормативна уредба и изясняване на обективната ситуация. Той призова по въпроса да се подходи с внимание, тъй като той има и своя социален аспект. Даването на право на всеки наемател да купи жилището след определено време води до изчерпване на фонда. Тази практика трябва да бъде прекратена, изрази мнение Григоров.

Неговият колега Христо Атанасов също се обяви за анализ по райони, след което съветниците да излязат с мотивирано решение пред администрацията дали е допустимо да се продават общински жилища и дали да се предоставят територии в различните кметства за строеж, за да се попълват тези фондове.

Всеки съветник, който иска промени, може да внесе предложение за разглеждане, припомни председателят на комисията Юлияна Боева.