карантина болест вирус зараза епидемия
карантина болест вирус зараза епидемия / iStock/Getty Images
Извършени са 164 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варненска област

На територията на ОД на МВР – Варна днес са извършени 1305 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

В резултат на действията на органите на реда има образувани нови четири досъдебни производства и една проверка за престъпления, касаещи неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

 

164 проверки са извършени днес в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са 11 акта по Закона за здравето на граждани, отказващи да спазват мерките, свързани с въведеното в страната извънредно положение, целящо ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията. От ОД МВР – Варна призовават гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност.