Настаняват бездомници в храмовете, дават им и храна
Настаняват бездомници в храмовете, дават им и храна / Sofia photo agency, архив

На бездомниците във Варна са осигурени подслон, топлина и храна, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. От вчера в СУПЦ "Анастасия д-р Железкова", където обичайно се настаняват хора, изпаднали в нужда по различни причини, легловата база беше увеличена с 36 допълнителни легла. Така общият брой на подслонените там е вече 80. На тези хора са осигурени и медицински грижи.

Чрез социалната трапезария е осигурявана безплатна храна и на още 550 наши съграждани, чийто брой от март ще нарастне до 1200.

От днес до затопляне на времето Общината започна и осигуряването на храна - дневни индивидуални пакети и провизии за приготвяне на топла храна и на чай, за подслонените в различните храмове и молитвени домове във Варна. Там,където има условия за приготвяне на храна - какъвто е случаят в Католическата църква, са доставени различни видове варива, макарони, картофи, хляб и други продукти.

Днес са раздадени и над 50 индивидуални пакета с храна за хората, подслонени в 4 християнски църкви и в "Азизие" джамията във Варна.

И други религиозни храмове и временни приюти - подслонили бездомни хора в ледените дни и нощи, могат да се обърнат към община Варна за подпомагане с хранителни продукти, информират от Общината.