Производство на наркотик
Производство на наркотик / DarikNews.bg
Разследващите са открили при претърсване наркотици на стойност 405 лева

31-годишният Недялко П., обвиняем за държане с цел разпространение и за разпространение на различни видове наркотични вещества, е сключил споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което Варненският окръжен съд е одобрил като непротиворечащо на закона и морала.

Обвиняемият признал вината си, отказал се от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред и приел да търпи наказание една година и десет месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок от четири години. Младият мъж, който е студент и не е осъждан до момента, ще трябва да плати глоба от 2500 лева и направените по делото разноски от 1531 лева. 

31-годишният студент бил установен като извършител на престъплението. При личен обиск и претърсване разследващите са намерили марихуана, метамфетамини и амфетамини на стойност 405 лева. Предния ден Недялко разпространил доза с марихуана на наркозависим. Иззетите наркотични вещества ще бъдат унищожени.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е било одобрено постигнатото споразумението между Окръжната прокуратура във Варна и Недялко П., е окончателно и със сила на присъда.