/ Община Варна
Победителите в Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили, посветена на 143-та годишнина от създаването на военния флот, бяха наградени на официална церемония в района на Морската гара, съобщиха от Пбщината.

Кметът на Варна Иван Портних връчи купата и наградите в дисциплината теглене на въже, където победител стана спортният клуб „Атом” от АЕЦ „Козлодуй”. Тимът спечели и първото място в комплексното класиране.

Варна почете годишнина от рождението на Васил Левски

На тържеството присъстваха зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на Военноморска база във Варна капитан I ранг Петър Димитров. В Спартакиадата

участваха седем отбора, четири от които мъжки - от военните формирования на флотилия бойни и спомагателни кораби, по един мъжки и женски отбор от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и отбор-мъже от спортен клуб „Атом” от АЕЦ „Козлодуй”.

Състезанията бяха в дисциплините ветроходство, гребане, теглене на въже и хвърляне на хвъргало и се проведоха в периода от 8 до 11 август в акваторията на Варненския залив и във Военноморска база-Варна.