болница Света Анна Варна
болница Света Анна Варна / болница Света Анна Варна
Забранено е внасянето на храна и вода отвън
По разпореждане на изпълнителния директор д-р Красимир Петров, считано от днес, МБАЛ “Света Анна - Варна" въвежда допълнителен контрол върху режима на достъп, съобщават от пресцентъра на болницата.

Влизането в Хирургичния блок на спешната болница на българския Североизток вече става само през Спешния център - съответно през Триажа - за пациенти, пристигнали на собствен ход, и през Шокова зала - за болните, докарани с линейка.

“Затварянето на всички други подходи към сградата, с изключение на този през Спешния център, е наложителна мярка с оглед извънредното положение, в което се намира страната заради COVID-19 и огромния обем хирургични /над 90%/ и други травми, които нашата болница поема от целия регион. Залогът е твърде висок - става дума за опазване живота на стотици хора - болни и работещи в болницата, всекидневно, за да се разчита единствено на самодисциплина от страна на гражданите." Така изпълнителният директор на МБАЛ “Света Анна - Варна" коментира новия, затегнат, режим на достъп в лечебното заведение.

Свижданията са забранени. Движението на пациенти в рамките на болничния комплекс се случва само по искане или разпореждане на лекуващ или дежурен лекар и под контрол на служители. Храна и вода са осигурени както за болните, така и за техните придружители и внасянето от вън е абсолютно забранено, уточни изпълнителният директор на варненския “Пирогов".