Малолетен  заби “Фолксваген” в двор
Малолетен заби “Фолксваген” в двор / netinfo
При маневра изпреварване “Фолксваген Пасат” с варненска регистрация, управляван от 15-годишния варненец Ал. М., се заби в купчина пясък, метална ограда и дървен навес в дворно място по пътя “Галата Юг”–Варна. Инцидентът е станал в неделя.

Водачът е с изкълчена става. С наранявания и без опасност за живота са и двамата 17-годишни пътници.

По случая е образувано дознание.

Също вчера около 8,45 ч по пътя с.Кичево- Аксаково, на около 500 м преди гората на “Аксаковска панорама”, “Фолксвоген Пасат” с варненска регистрация с водач Т. Г. на 25 години от с. Въглен, поради движение с несъобразена скорост излиза от пътното платно и се преобръща. Пострадал е 23-годишен мъж от с. Въглен, пътувал на предната седалка. Той е с фрактура на таза, настанен е в Ортопедично отделение на МБАЛ “Св. Анна" без опасност за живота.

Водачът и пътникът не са ползвали обезопасителни колани. По случая е образувано дознание.

Също в неделя около 21 часа по пътя от комплекс “Камчия” към магистралата Варна-Бургас 54-годишен мъж от с. Близнаци е хванат да шофира с 3,43 промила алкохол в кръвта.

Общо 1579 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени от КАТ-Варна през изминалата седмица. 419 водачи са санкционирани за шофиране с превишена скорост, като в 35 от случаите тя е била с над 30 км над допустимите. Без поставени обезопасителни колани са пътували 151 души. След употреба на алкохол зад воланите са били 39 души. Без задължителната застраховка “Гражданска отговорност” са били 8 автомобила. На червен сигнал са преминали 4 коли, без винетен стикер са били 28.