Вие сте невероятна публика, беше много хубаво, каза след концерта примата на българската естрада
Вие сте невероятна публика, беше много хубаво. Това каза след концерта си във Варна певицата Лили Иванова, която гостува в Летния театър с тазгодишното си национално турне.

БТА

Тя и музикантите от LI Orchestra и трио LaTiDa получиха дълги аплодисменти, придружени с призиви за още изпълнения. Певицата обеща на почитателите си да се видят отново, ако са доволни, и получи уверение от благодарните зрители.

Лили Иванова отпразнува рождения си ден с торта с въпросителна (СНИМКИ)

Турнето ще премине отново през Варна на 28 ноември, когато концертът е в Двореца на културата и спорта. В Летния театър на Варна певицата и нейните музиканти се представиха с ново оформление на сцената с осветявано в различни цветове голямо сърце, през което изпълнителите излизат пред публиката.

БТА

Звукът и осветлението са дело на Антоан Хадад. Лили Иванова представи във Варна 14 песни, като започна своите изпълнения с композиции от най-новия си албум "Чуй душата ми".



В началото прозвуча запис от грамофонна плоча на "Събота вечер", като песента бе завършена на живо от певицата. След "Невероятно", Лили Иванова призова публиката да попеят заедно и изпълни "Щурче", "Детелини", "Панаири" и "Ветрове", на които публиката стана на крака и пя заедно с нея, аплодирайки бурно след всяко изпълнение. "Предупреждение" също се оказа сред любимите на зрителите и те пригласяха на певицата. 



Бисът, който поднесоха музикантите, бе "Камино", в която прозвуча "диалог" на китарите на Ангел Дюлгеров и Иван Йорданов-Чери и соло на цигуларя Орлин Цветанов. В LI Orchestra участват още Огнян Енев, който свири в концерта на пиано, тромпет и саксофон, Христо Михалков (бас китара) и Росен Ватев (ударни).

БТА

Голям интерес у публиката във Варна предизвикаха албумите на Лили Иванова, които се предлагат на специален щанд по време на концерта, както и книгата "Лили Иванова. Моят личен дневник" с редактор Валерия Велева.

БТА

Изданието съдържа мисли на певицата, които тя е записвала през последните 15 години, и част от интервютата ѝ от последното десетилетие. Публикувани са и близо 270 снимки, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра ѝ и на племенниците ѝ.

БТА

Турнето на Лили Иванова започна в Благоевград на 10 май. На 16 юни певицата излиза на сцената във Велико Търново, след което ще гостува в Плевен на 20 юни, в Бургас на 7 август, Созопол - 9 август, Пловдив - 12 август, Стара Загора - 17 август, Добрич - 4 септември, Враца - 18 септември, Хасково - 20 септември, в Русе на 20 ноември. На 15 и 16 декември ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК. БТА е медиен партньор на турнето.
Валентина Добринчева, БТА