/ пресцентър
Традиционният Концерт край фонтана на 27 юли, Деня на Освобождението на Варна от османско владичество, ще дирижира Маестро Цветан Крумов. Младостта и талантът сродяват най-младия диригент на Варненската опера с младите и изключително надарени солисти на Концерт край фонтана 2018.

Номиниран за „Грами“ саксофонист ще участва в Международния джаз фестивал

Това са цигуларят Божидар Матео Бенев
, възпитаник на Варненската детско-юношеска опера, НУИ „Добри Христов“ и НМА „Панчо Владигеров“, един от концертмайсторите в Оркестъра на Варненската опера и очарователният артистичен тандем - сопраното Лилия Илиева и тенорът Велин Михайлов.

Лилия Илиева също израства с Варненската детско-юношеска опера, завършва Икономическия университет във Варна и НМА „Панчо Владигеров“ с вокално пеене, но светът на музиката определено я привлича повече.

Роденият във Велико Търново Велин Михайлов е познат още като един от любимците в детското тв предаване „Като лъвовете“. След завършване на НМА „Панчо Владигеров“ с вокално пеене, става солист на ДМБЦ „Стефан Македонски“, изявява се и на други сцени, през тази година участва в концерта за откриване на българското европредседателство.

Във Варна Лилия и Велин винаги предизвикват повторни аплодисменти с изпълненията си на Янка и Иван в оперетата „Българи от старо време“, също с участието си в мюзикъла „Мамма Миа“, а в първата премиера на мюзикъла „Зоро“ миналия месец бяха направо неотразими в ролите на Инес и Зоро.

Откриват Международния музикален фестивал "Варненско лято"

Ще ги гледаме и на втората премиера на 21 август в Летния театър
. Лилия заслужи овациите на публиката и като Кати Селдън в мюзикъла „Да пееш под дъжда“, където Велин пък изпълнява ролята на асистент-режисьор. Закономерно двамата са отново заедно като солисти в Концерт край фонтана на 27 юли, едно от знаковите събития за варненци всяка година.

При неблагоприятно време към 17.00-18.00 днес, концертът ще се измести от площада на Основна сцена. Входът остава свободен за варненци и гостите на Варна!