Калин Михов е новият председател на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология

/ Медицински университет-Варна
Началникът на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна доц. д-р Калин Михов е новият председател на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология.

Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов стана почетен член на Немското хирургическо дружество 

Той бе избран на отчетно-изборното събрание, което се проведе в рамките на X-тия международен симпозиум на Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА) и XIII-тата конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология (БААСТ).

В конференцията участваха близо 300 водещи специалисти в областта на ортопедията, травматологията и спортната медицина от България, Франция, Германия, Турция, Катар, Швейцария и други.

Проф. Албена Керековска: Студенти от 48 държави се обучават в МУ-Варна

По време на форума бяха извършени 3 демонстрации за индивидуално колянно протезиране от екипа на доц. Михов и френския ортопед проф. Мишел Бонин. Проф. Бонин е един от създателите на индивидуалното колянно протезиране, председател на дружеството по колянно и тазобедрено протезиране във Франция и един от световните лидери в протезирането.

Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна е една от водещите клиники в Европа в колянното протезиране, като е единствената в България, в която се поставят напълно индивидуални колянни стави.

Доц. д-р Калин Михов притежава национален сертификат за ендопротезиране и артроскопия на стави. Член е на ESSKA (Европейска асоциация по артроскопия, колянна хирургия и спортна травматология).

С 20  години опит и изявени интереси в областта на гръбначната хирургия, ендопротезирането на стави, артроскопия на колянна, тазобедрена и глезенна става. Има над 30 публикации в областта на диагностиката и лечението на ортопедо-травматологичните заболявания и над 100 участия в национални и международни форуми.