Гръмнал прожектор стресна Путина във Варна
Гръмнал прожектор стресна Путина във Варна / netinfo
Самовзривил се прожектор беляза посещението на Людмила Путина във Варна. Руската президентша присъства на Международен конгрес на преподавателите по руски език и литература.

Инцидентът стана малко след 2 следобед при излизането на Людмила Путина на трибуната в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Един от големите прожектори на тавана се самовзриви и накара многобройната охрана на руската първа дама да изтръпне.

Гръмналият прожектор се намира на 20 метра височина, като падналите стъкла се посипаха вържу главите на две жени от публиката. Пострадалите - рускиня и румънка на около 50 години, бяха отведени в болница. Имат рани по главата и ръцете, които не са сериозни, съобщиха за Дарик от Спешния център.

След инцидента 11-ият конгрес на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература продължи по програма.

Събитието освен от Людмила Путина бе уважено и от министър-председателя Сергей Станишев, който изнесе 5-минутна реч на руски, без преводач на български език.