Дядо Коледа и Снежанка пристигат в дом Другарче от Аксаково
Дядо Коледа и Снежанка пристигат в дом Другарче от Аксаково / sxc.hu

Дядо Коледа, Снежанка и цялата им празнична свита тази година пристигат във варненския дом „Другарче” от съседната община Аксаково. Организатори на празника са Обединеният детски комплекс, НЧ „Просвета” и СОУ „Св. Климент Охридски” в града.
Възпитаници на училището създадоха инициативен комитет, благодарение на чиито усилия в нарочна кутия успяха да съберат над 600 лв. за децата от „Другарче”. С тях тийнейджърите се опитват да вкарат празничния дух на Коледа зад стените на дома под формата на чисто нови постелки за помещенията, DVD и артистични костюми за децата от „Другарче”. Сред най-активните организатори на празника в дома е седмокласник, който е израстнал там, а сега живее у близки роднини в с. Водица и учи в СОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Аксаково.

Читалище „Просвета” в Аксаково поднася на малките торбички с лакомства. Възпитаниците на Обединения детски комплекс пък влизат в „Другарче” като артистична формация, на която е поверена празничната програма. В края на веселбата децата от дома ще споделят 2 торти, подарени от аксаковските им приятели.

Началото на празника е в 10.00 часа.