Данаил Папазов: Време е варненци да дадат урок на България и да поискат  промяна
Данаил Папазов: Време е варненци да дадат урок на България и да поискат промяна / БГНЕС, архив

На 25 октомври от всички нас се изисква едно малко усилие, за да дадем урок на цяла България и да направим промяната. Да дадем знак, че искаме общите ни пари да се управляват рационално, че искаме повече работни места и по-високи заплати тук, че искаме модерен и безопасен град. Варна дълго време е бил именно такъв град и никой не може да ме убеди, че не може пак да бъде. Искам живот за Варна и затова се кандидатирах за кмет, каза в интервю за в. „Стандарт“ кандидатът за кмет от коалиция „Живот за Варна“ Данаил Папазов. Той бе категоричен, че ще се бори за доверието на всеки човек. „Защото, ако един кмет иска достойно да си върши работата няма да обслужва само левите, или само десните, или само либералите... Той носи отговорност за града, в който живеем всички заедно“, заяви Папазов.

„Тонът на кампанията през последната една седмица доби махленски вид с размяна на компромати от алкохолно-наркотично естество, което не е добра оценка за интелектуалния потенциал на тези, които искат да представляват лицето на града. Радвам се, че успяхме да се опазим засега от такава долнопробна размяна на удари, в която се включиха и национални политически лидери“, казва още Данаил Папазов. „За нас беше важно да проведем смислен дебат за съдбата на Варна, но основният ни опонент от ГЕРБ предпочете страхливо да се скрие в рамките на цялата кампания, давайки територия на колегата си Кирил Йорданов. Изглежда някои хора са убедени, че гражданите са им длъжни, но всъщност е обратното. Те са длъжни пред гражданите и всяко скриване показва безотговорност от една страна или по-лошото -  убеденост, че имаш намерение да спечелиш изборите по друг начин“, добави още той.

Според Папазов управляващата политическа сила в лицето на ГЕРБ и нейният кандидат Иван Портних се опитват да внушат на варненци, че вотът е предрешен и хората няма смисъл да гласуват. „Това е начин всички да бъдат измамени и непрозрачното управление на града да продължи. Напротив, вотът съвсем не е предрешен. И всеки трябва да има силата да използва правото си на гражданин, подавайки своя глас. Така ще бъдат смачкани схемите на престъпниците, които се готвят да купуват гласове и да атакуват цели комисии. Такива практики са успешни само, когато имат чадър от властта“, каза Папазов. Той уточни, че от „Живот за Варна“ са готови и ще информират компетентните органи и при най-малкия опит за нарушение на Изборния кодекс. „За да се спре това безчинство са нужни активни действия и всички могат да са убедени, че ние ще ги предприемем“, категоричен бе Данаил Папазов.

„Варненци трябва да излязат и да гласуват, защото Варна е прекрасен град, който бива систематично натискан към дъното, както от кражби, така и от некадърно управление“, казва още Папазов и добавя – „Тук хората могат да живеят много по-богато и да имат много по-добри перспективи за живота си.”