Член на варненска наркобанда остава в ареста
Член на варненска наркобанда остава в ареста / netinfo
28-годишният варненец Мирослав Калчев, обвинен за участие в престъпна група разпространяваща наркотици, остава в ареста, реши Варненският апелативен съд. Така бе потвърдено определението на Варненския окръжен съд от миналата седмица за постоянен арест на Калчев, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.

По това досъдебно производство освен Мирослав, разследвани са братята Иван и Димитър Бакалови, както и Живко Едрев и Венцислав Музиков. Петимата са обвинени в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна и бяха задържани с дрога при полицейска акция на 16 януари тази година. Доказателствата сочат ръководните функции на братята Иван и Димитър, които са осъществявали връзките с наркопазара на значително по-високо ниво.

През февруари 2006 година Мирослав Калчев е бил предсрочно освободен от затвора, където е изтърпявал наказание отново за наркопрестъпление. Калчев е наркозависим и това не е смекчаващо вината обстоятелство, подчерта съдът и записа в своето определение, че има опасност ако е на свобода варненецът да извърши друго престъпление.

Определението на Апелатичния съд не подлежи на обжалване.