България на гражданите подкрепи кандидатурата на доц. Бозов за кмет
България на гражданите подкрепи кандидатурата на доц. Бозов за кмет / Варна утре

Движение „България на гражданите“ ще подкрепи кандидатурата на доц. Христо Бозов за кмет на Варна. Това разкри пред Дарик областният координатор на партията Стилиян Гроздев. Решението е взето още на 22 май след анализ на изборните резултати. От движението са разгледали различни варианти и номинации за бъдещ градоначалник, но в крайна сметка е надделяло становището партията да даде подкрепата си за независима кандидатура, издигната от инициативен комитет, каквато е тази на доц. Бозов. По думите на Гроздев варненският медик отговаря в най-голяма степен на профила на гражданската партия. Решението е взето от местната структура на „България на гражданите“, но се очаква днес или утре да бъде утвърдено на национално ниво.

Сред мотивите за подкрепата са доказаният професионализъм на доц. Бозов, неговата оперативност и мениджърски качества. Освен това, медикът не е бил свързан досега с партии, държи на гражданското общество и е подготвен и способен да води града, подчерта Стилиян Гроздев.

Това, че БСП също застана зад кандидатурата на доц. Бозов не притеснява „България на гражданите“, обясни още той и добави, че смущаваща би била евентуална подкрепа на „Атака“ например.

„Това, което очакваме от доц. Бозов, е да подаде ръка на бизнеса. Но като казвам бизнеса, нямам предвид едрия, който и сам може да се справя. Говоря за малкия, семейния бизнес и средния донякъде“, коментира областният координатор на партията във Варна.

Малко след 15:00 часа днес от "България на гражданите" изпратиха уточнение до медиите, че на 22 май общинската структура на партията е провела събрание, на което е взела решение да се предложи на Националния съвет на партията да подкрепи независимия кандидат за кмет доц. Христо Бозов на предстоящите в края на юни избори. Окончателното решение обаче за това с какъв кандидат движението ще участва в изборите е изцяло от компетенциите на Националния съвет, подчертават от движението. Той ще заседава според предварително обявен ред утре и тогава ще бъде обсъден и въпросът за участието в изборите във Варна.