Борислав Гуцанов: Ще обновим голямата зала в читалището в „Аспарухово”
Борислав Гуцанов: Ще обновим голямата зала в читалището в „Аспарухово” / netinfo

„Поемам ангажимент да реконструираме цялостно голямата зала, бившият киносалон, в читалището в кв. „Аспарухово", за да има къде да се провеждат различни инициативи - концерти, фестивали на самодейни състави, празници на района", каза Борислав Гуцанов, водач на листата за общински съветници на БСП-Варна, на среща с дамите от клуба по национална шевица „Райна Княгиня". По думите му това ще даде възможност в района да гостуват различни театрални формации и дори филмови фестивали.

„Знаем, че ще го изпълните, защото когато поемата ангажимент го правите. Благодарение на вас, училище „Васил Левски" е ново и модерно. Целият квартал знае, че ако не бяхте вие, учебното заведение никога нямаше да бъде реконструирано", коментираха дамите. „Ние сме сериозни хора, сериозна партия. Най-социалната, която винаги мисли и работи за града, и за хората. Виждате, че листата на БСП-Варна се подмладява сериозно. А младежите се нуждаят от подкрепата на мъдростта. Дайте им път! И заложете на нашия екип - БСП, на независимия кандидат за кмет на Варна, проф. Анелия Клисарова и на кв. „Аспарухово", Мартин Златев и вашият район отново ще бъде чист, зелен и облагороден", отвърна им водачът на листата на социалистите в морския град.

„И парка, и улиците, и канализацията в „Аспарухово". Всичко беше направено от БСП", припомни Милена Георгиева, едно от новите и млади лица в партийната листа на социалистите. Тя попита дамите от кръжока дали виждат промяна в квартала си през последните 4 години. И получи отговор, че промяната се изразява единствено в упадък на квартала и на Варна като цяло.

„Когато бях ректор на Медицинския университет, успях да сбъдна мечта на варненци от далечната 1965 година, а именно - в града ни да има факултет по „Дентална медицина". По същото време успях да издействам изграждането и на този по фармация. Разбира се, всичко това се случи благодарение и с подкрепата на БСП", каза независимият кандидат за кмет на Варна, проф. Анелия Клисарова. Тя добави, че това е един от малкото примери, с които е доказала, че като ръководител е отстоявала интересите на града и е работила успешно с централната и местната власт.

Борислав Гуцанов Ще обновим голямата зала в читалището в Аспарухово
netinfo

Проф. Клисарова предложи на присъстващите като стане кмет да организира среща на поколенията, където дамите от кръжока по национална шевица да покажат своите умения и да запалят по-младите с примера си. „Вие пазите българщината и традициите. Народната шевица е ценна за българската памет и възпитанието на децата и внуците ни", допълни Анелия Клисарова. Думите й бяха подкрепени от Мартин Златев, независим кандидат за кмет на район „Аспарухово", който пое ангажимент шевиците на кръжока да красят фоайето на кметството, когато той поеме управлението му. „Аз съм човек, който живее, работи и инвестира в „Аспарухово" вече 35 години. Това е моят квартал, за който ще работя с енергия и воля за промяна", подчерта той.