БОМБА!!! НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА 8 ВЕКА ЛЪСНА В ЗАВОД НА НИКОЛАЙ БАНЕВ!
БОМБА!!! НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА 8 ВЕКА ЛЪСНА В ЗАВОД НА НИКОЛАЙ БАНЕВ! / снимка: Sofia Photo Agency

На зловеща находка се натъкна екип от археолози във фалиралия девненски завод „Полимери” на Николай Банев. При преместването на опасния химикал трихлоретан от земята под старата цистерна буквално изскочил човешки скелет и едва ли не протегнал ръка за здрависване с изследователи. Те обаче успели да запазят самообладание и да си свършат работата.

Според първоначалните проучвания скелетът е на мъж, живял през 13. век, който най-вероятно е бил един от първите приватизатори по нашите земи и още по-вероятно е бил неуспешен приватизатор. Той починал в жестоки мъки след дълго бягане, като на тази мисъл навеждат деформациите по костите на ходилата му, за които с почти научна сигурност може да се твърди, че са резултат от преследване на разгневена тълпа с камъни. Предполага се още, че тази тълпа се е състояла от излъгани работници на първия приватизатор, на които в един момент им е писнало да чакат заплатите си и да чуват „до края на седмицата ще изчистим нещата”.

Все още не е ясно каква ще бъде съдбата на скелета. Николай Банев е решил да не го дава на никого, защото иначе ще пострада имиджът му, ако започне само да дава и нищо да не взема. Неговите намерения са да завърже костите на бариерите на курорта „Русалка” и да стряска гратисчиите, които искат да ходят на море, но не искат да си плащат. Крайната дума обаче ще е на очарователната му половинка Евгения Банева, която май има други планове за зловещата находка. Според нея скелетът направо ще заспи върху стената на домашния бял роял, който въобще не е бил купен от провинциални комплекси, а от най-чиста любов към музиката.

Още сензации четете ТУК!!!