Анелия Клисарова
Анелия Клисарова / Sofia photo agency
Тя ще води и листата за общински съветници
Анелия Клисарова ще бъдат кандидатът на БСП за кмет на Варна, научи DarikNews.bg.

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Мая Манолова

Решението e взето на днешното заседание на Националния съвет на левицата, с което Клисарова официално влиза в битката за градоначалник на морската ни столица.

Тя ще води и листата за общински съветници.

Подкрепа за Мая Манолова в началото на Националния съвет на БСП

Проф. Анелия Клисарова е настоящ депутат от групата на „БСП за България“ и бивш министър на образованието и науката в правителството на Пламен Орешарски.

Заради днешното решение на пленума обаче имаше и недоволни, а част от представителите на градската организация във Варна са напуснали заседанието.

Нинова обясни защо е свалено доверието от Гуцанов

„Отнемат се правомощията на варненската партийна организация, която е втора по големина. Листата на практика се пренарежда от Националния съвет, по предложение на ръководството и на Кирил Добрев. Няма такива правила“, коментира ръководителят на варненската организация на БСП Борислав Гуцанов.
Към момента той е със свалено политическо доверие от ръководството на партията, а името му е извадено от листата с кандидати за общински съветници.

От своя страна Гуцанов се закани да обжалва в съда днешното решение.

Борислав Гуцанов не приема отстраняването си, приличало на саморазправа

„Няма никаква драма“, бе отговорът на Кирил Добрев. Според него самият Гуцанов е „явление в БСП“, което ръководството се опитва да прекрати, а досега никой социалист не си е позволявал да оспорва в съда решения на Националния съвет.

Първоначално в средите на левицата се обсъждаше евентуалният кандидат-кмет на Варна да бъде лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, но този вариант е бил окончателно отхвърлен при днешното гласуване.