Аматьорска баскетболна лига стартира във Варна
Аматьорска баскетболна лига стартира във Варна / Добри Атанасов

Аматьорска баскетболна лига предстои да стартира във Варна. В основата на проекта  са Борис Борисов и Денислав Коцев. Двамата благодариха на специална пресконференция днес за помощта и от страна на Симеон Варчев и Борислав Ташев от баскетболния Черно море. Със създаването на тази лига във Варна се цели популяризирането на баскетболната игра. Тези, които са се отказали от състезателна дейност по една или друга причина, ще имат възможност отново да играят официални мачове. Лигата е създадена и за тези, които са любители на играта и искат да се забавляват.

До момента има неофициални 7 запитвания за участие в лигата, като сред кандидатите са студентите от Свободния университет, Икономическия, ветерани на Варна, Шумен, Разград и Търговище. Сред състезателите изявили желание за участие има доста познати имена- Пламен Христов, Светослав Боев, Емил Бояджийски, Иван Друмев, Борис Стоянов.  До 15-и октомври предстоят записвания на отборите, които искат да участват.  Всички участници трябва да са над 18 години, като е позволено да има и 3-ма, което са картотекирани в БФБ.  Първите 2 отбора в крайното класиране от Варненска област ще играят срещу първите 2 от София. До 2-3 дни след като приключват записванията (това може да стане на e-mail: bal_chernomore@abv.bg) ще се проведе и техническата конференция, на която ще стане ясна и програмата.

„Добра е идеята за аматьорската баскетболна лига. Любовта към баскетбола остава за цял живот. Приветствам тази идея. Тя е прекрасна!”, заяви на пресконференцията днес Симеон Варчев.