/ Борислав Курдов, архив
Кметът на Търговище поздрави съгражданите си със 143-та годишнина от Освобождението на града. На 29 януари с благодарност си спомняме за всички, които дадоха живота си за свободата на нашия град през 1878 г., се казва в обръщението на Дарин Димитров.

Преди 143 г. жителите на града преминават през болка, ужаси и безнадеждност преди да отворят нова страница в историята си. И това се случва благодарение на техните вяра, саможертва и единение, припомня кметът.

Търговище ще отбележи 143 години от Освобождението си

"Днес битките ни са по-различни от тези, водени преди близо век и половина. Но и тях можем да спечелим със силна вяра, самоотверженост и единни в действията си. Нека именно това бъдат крилете, които и днес ще ни издигнат над предизвикателствата, пред които ни изправя животът. Нека в почит и дълг към предците ни и всички, воювали за свободата ни, продължаваме да градим по-доброто бъдеще на Търговище", апелира Димитров.

143-та годишнина от Освобождението на Търговище ще премине без масови прояви, заради противоепидемичните мерки. Дарин Димитров лично ще поднесе цветя пред паметника на ген. Казимир Ернрот и пред Морената в квартал "Вароша".

По обяд ще бъде отслужена панихида в храм "Св. Успение на Пресвета Богородица". Камбанен звън от двата православни храма ще огласи Търговище в 12:00 часа.
БТА