/ РДГ-Русе
Горското стопанство в Търговище е продало над 17 000 кубика дърва за огрев на 2 496 домакинства. В региона желаещите да се отопляват на дърва традиционно са много, съобщават от Североизточното държавно предприятие в Шумен, в чийто обхват попада и област Търговище. 

От общо 17 170 кубика дърва, близо 14 000 пространствени кубически метра дърва за огрев са получили 1956 семейства в Държавното ловно стопанство „Черни Лом“. В Омуртаг желаещите да се топлят с дърва от държавния горски фонд са едва 211, като те са заплатили и получили 1863 пространствени кубически метра дърва, конкретизира говорителят на институцията Татяна Димитрова. 

От СИДП уточняват, че през 2023 г. стопанствата от системата са предоставили 200 000 пространствени кубически метра дърва за огрев на населението. Най-много дърва за хората са осигурили от Държавното ловно стопанство „Паламара“ – 20 908 кубика, следвани от горските стопанства във Варна и Търговище.

Всички стопанства на територията на СИДП продължават и в момента да осигуряват дърва за огрев за населението, като търсенето се увеличава заради изключително ниските температури през последните дни и очакванията за студен февруари
Боряна Димитрова/БТА