компютър
компютър / dariknews.archive
Тезата на председателя на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов, че журналистите разпространили кадрите от масовото сбиване на роми в центъра на Казанлък на 17-ти септември са се продали за няколко сребърника и са развали доброто име на града, влезе и в европейските медии.

Заедно с любителското  видео, заснело спора между ромите за 15-годишна ученичка от Мъглиж, е  отразено и в независимия интерент сайт, предоставящ новини за България на английски език www.euscop. com. Статията е със заглавие „Журналисти палят свещи за разпадащата се журналистика в България“ като в нея обвиненията към местните и национални медии на Златанов за  журналистическата продажност са определени  като „смешни“. „Постнати“ са  видеа  както от сбиването, така и от изказването на председателя на местния парламент в  Казанлък.

В статията се казва, че инцидентът с ромското сбиване е разпалил огромно  обществено недоволство и протест сред гражданството, както и че изказването на Златанов  по адрес на журналистите, е провокирало острата им реакция.