/ БГНЕС, архив
Четирима в ареста след бой в центъра на Казанлък
98853
Четирима в ареста след бой в центъра на Казанлък
  • Четирима в ареста след бой в центъра на Казанлък
Четирима души са задържани заради сбиване между групи роми на централния площад в Казанлък, съобщи началникът на полицията Стойчо Крачалов. Инцидентът стана вчера по обед.
 
Установени са инициаторите за сбиването, възникнало заради спор за 15-годишно момиче. Инцидентът, който се превърна в масова ромска свада, без сериозно пострадали, предизвика огромно обществено недоволство и брожения в социалните мрежи.
 
По информация на полицейския началник побойниците са четири-пет човека. Усещането за масова свада станало заради огромния брой  наблюдатели и поощрители на агресията, които по това време били в центъра на града.
 
Дежурен полицейски патрул е бил на мястото на инцидента на 5-ата минута, уточни още Крачолов. Вече са установени ромите, участвали в свадата. Те са от град Мъглиж и селата Шейново и Копринка. 
 
Задържани са за 24 часа. Снощи техни близки са пристигнали пред сградата на Районното полицейско управление. Многобройната група създала сред хората усещането за ново напрежение. Такова няма, увери началникът на полицията в Казанлък.
 
По случая се очаква официално съобщение по-късно днес. За инцидента е образувано досъдебно производство. Мълчанието на органите на реда по случая с ромската свада Крачолов обясни с нуждата от време да се извърши съответната оперативна работа.