Връчиха първата награда по време на фестивала „Златната липа”
Връчиха първата награда по време на фестивала „Златната липа” / Dariknews.bg

Италианският актьор и режисьор Джанкарло Джанини е първият награден по време на кинофестивала „Златната липа". Специалният гост на второто издание на проявата, домакин на която е Стара Загора, получи отличието за цялостен принос в киното. То му бе връчено от директора на фестивала Магдалена Ралчева по време на откриването.

„За мен е изключителна чест и огромно удоволствие да ви връча тази награда. Би искала с това тежко отличие да отнесете любовта и признателността на българските зрители към Вас. Пожелавам Ви много творчески успехи и много бих искала следващия си филм да го представите тук на „Златната липа", заяви Магдалена Ралчева.

„Никога преди не съм бил в България. За съжаление първият ми престой тук ще бъде кратък - само два дни. Но аз със сигурност ще се върна. И ще се върна, за да балансирам - с още една награда в другата ръка", пошегува се Джанкарло Джанини при награждаването.

Той получи награда и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

„Получавал съм много награди в кариерата си, които определят живота ми. Защото кариерата всъщност е това, което си направил в живота. Благодаря ви и за тези две", допълни Джанкарло Джанини.

След това той присъства на прожекцията на последния си филм - „Комарджията, който няма да умре". Преди да отпътува от България Джанкарло Джанини ще засади втората липа в Алеята на липите пред входа на Държавна опера - Стара Загора.