/ ВМРО-Стара Загора
Председател е Стоян Тодоров
ВМРО създаде своя общинска структура в Гурково, с председател Стоян Тодоров.

Областният координатор на партията Антон Андонов припомни, че няколко пъти ВМРО е създавало своя организация там, но председателите й са били принуждавани да напуснат града.

По думите му, „стъпвайки във властта, тази партия задуши общината в обръч от фирми, бизнесът изчезва или е рекетиран, защото отказва да има взаимоотношения с изключително компрометирания човек, издигнат от ДСП и станал кмет на Гурково. Фирмите, които дават поминък на местните хора, са подложени на терор. Наш ангажимент е да прекратим това.“

Позицията му сподели и областният председател на ВМРО в Стара Загора Красимир Червилов, според когото „успехът на партия ДПС не се дължи на добрата работа на местните й структури, а на свойствения й политически инженеринг в малките населени места и донякъде и на некоректното отношение на партньорите на ВМРО.

Затова беше неизбежно да направим структура в един типичен български град като Гурково и търсехме подходящия човек, който да я оглави“.

Председателят на организацията в Гурково е местен човек, семеен, с три деца и дългогодишен работник в Държавното горско стопанство, а неотдавна самият той станал жертва на некоректната политика на новата местна власт.

„Бях отстранен от работа под натиска на ДПС. Основната ми работа беше свързана с охрана на горите и не бях удобен на ромската мафия, която изнася на година по 2000 кубика плътна  дървесина от горите на България. Този материал не е документиран по никакъв начин, а нелегалният бизнес е под покровителството на ДПС. Ние хващаме нарушителите, по-големите началници ги пускат. Крият се актове и се възпрепятства образуването на досъдебни производства. Знаейки какви са интересите на ДПС в районите, в които има горски стопанства, хора като мен, които се опитваха да спрат ромските набези, не бяха удобни на новата общинска власт“, споделя председателят на общинската организация на ВМРО в Гурково.

Страхът, който е обхванал българите в града, че ще бъдат уволнени, липсата на перспективи пред бизнеса, притесненията от физическа саморазправа дори, които вече трайно тормозят Гурково, мотивирали Стоян Тодоров да се присъедини към патриотичната организация и да оглави общинската й структура.

„Не можем да допуснем един български град да бъде ликвидиран от обръчите на ДПС. Имаме информация, че в момента кметът на Гурково регистрира масово хора, които нямат нищо общо с града. Искаме отговор на въпроса - колко са те за година и на какво основание са регистрирани“, настояват от ВМРО – Гурково и са категорични, че няма да допуснат родния им град да се превърне в поредния обръч от фирмите на ДПС.

„Искаме той да остане нормален град, в който живеят нормални хора, учат, работят и си гледат децата, а не град с жители, принуждавани по един или друг начин от ДПС да напускат града“, категоричен е Стоян Тодоров.