/ iStock/Getty Images
Уволниха служителя от болница "Тракия"-Стара Загора, който е върнал жената
Тази сутрин е започнала проверка в АГ-отделението в Стара Загора по повод върнатата родилка от Ямбол.
 
"Ако се установят груби нарушения и това се окаже вярно, лицето, което е отговорно, ще бъде освободено от работа незабавно", коментира за DarikNews директорът на УМБАЛ-Стара Загора проф. Йовчо Йовчев.

В момента се изясняват причините за отказа, а проверката ще приключи преди Коледните празници.
 
Три болници - в Ямбол и в Стара Загора, отказали да приемат раждащата жена на 10 декември. Тя и близките й били отпратени с различни мотиви, което ги принудило да отведат жената в Бургас. 
 
След часове обикаляне, детето се ражда в местна болница. Дежурният служител в МБАЛ „Тракия“-Стара Загора, който е посрещнал бременната жена и близките й, не е изпълнил основни свои задължения от правилника и инструктажа за работа с пациенти.

Според него, е било необходимо незабавно насочване към Спешно приемно отделение и дежурния лекарски екип, който от своя страна, при преценка на състоянието на пациента, да извика дежурния акушер-гинеколог от АГ-отделението на болницата, което също работи в денонощен режим.

С решение на ръководството на болницата служителят е освободен от длъжността. Екипът на МБАЛ „Тракия“ изказва съжаление за допуснатата небрежност от страна на служителя и уверява, че са взети всички мерки подобни случаи повече да не се повтарят.