парк
парк / netinfo
Новопроектираният и изграден парк „Езерото“ в квартал „Втори“ предлага на гражданите и гостите на Гълъбово 6 500 кв. м. сенчести алеи места за отдих на метри от прохладата на язовир „Розов Кладенец“. Проектът, разработен и детайлизиран съвместно от екипите на Община Гълъбово и КонтурГлобал Марица Изток 3, е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и максимално използва естествените възможности на терена.
 
Новият парк се гордее с две обезопасени спортни игрища; специализираната тревна настилка на едното дава отлични възможности за активно забавление на почитателите на мини-футбола, волейбола, бадминтона и други; в съседство е разположено пясъчно поле, предлагащо атрактивни нови изживявания за любителите на плажни спортове.
 
Възможностите за активност на открито се допълват от напълно оборудвана фитнес зона, разполагаща както с класически тренировъчни уреди, така и с привлекателни за почитателите на кросфит-заниманията комбинирани съоръжения.
 
За детските въображение и енергия също е подсигурено подходящо място да се развихрят – специално конструирана площадка, отговаряща на всички актуални изисквания за безопасност. Романтични беседки и прохладен фонтан добавят към чара на парка, от който може да се наблюдават и множеството редки птици, привлечени от водите на „Розов кладенец“. За комфорта на посетителите са осигурени още и удобна автобусна спирка, паркоместа, санитарни помещения, ефикасно осветление, физическа охрана и всеобхватна система за видеонаблюдение.
 
Инвестицията на КонтурГлобал Марица Изток 3 в парк „Езерото“ е 650 000 лева.