/ община Казанлък
Бюджет 2021 на Община Казанлък гласуваха общинските съветници. Той запазва и разширява всички социални политики на кмета Галина Стоянова, като предвижда екологични и инфраструктурни проекти.
 
В условия на световна пандемия, бюджетът на Община Казанлък е 75 926 361 лева, което представлява увеличение спрямо 2020 г. с близо 9 милиона лева: 8 млн. лв. - държавно делегирана дейност, а 1 млн. лв. – в местната дейност. Въпреки затрудненията в следствие на предприетите противоепидемични мерки, Община Казанлък запазва работните места и остава финансово стабилна.
 
За първи път са предвидени 10 000 лева за здравна профилактика в детските градини в Казанлък. Обмисля се новата програма на следващ етап да разшири обхвата си с информационна кампания за социално-значими заболявания.
 
Нова е Програмата за облагородяване на междублокови пространства, по която Сдружения на етажната собственост ще могат да кандидатстват за облагородяване, изграждане на паркоместа и озеленяване в различни квартали на града.
 
В Бюджет 2021 е заложен ремонтът на ДКЦ Поликлиника, който вече започна и е на стойност 804 008.41 лв. с ДДС, от които безвъзмездна помощ 680 762.18 лв. с ДДС. Допълнително за вътрешни ремонти и закупуване на нов рентгенов апарат и автомобил за дружеството в общинския бюджет са заделени 150 000 лева.
 
Пространството пред Казанлъшката поликлиника подлежи на облагородяване като част от един от големите инфраструктурни проекти през годината, а именно продължаването на пешеходната улица „Скобелевска“ до ДКЦ Поликлиника и оформянето на модерно, многофункционално Ларго в Казанлък.
 
Сред приоритетите са продължаване на следващ етап на мащабните проекти за интегриран градски транспорт с изграждане на подходяща инфраструктура и оборудване към новите електробуси, „Светът на траките“, завършване на надлез „Катекс“.
 
Предстои техническата рекултивация на старото депо за битови отпадъци в землището на село Черганово, финансирано със средства през Предприятието за упрваление на дейностите по опазване на околната среда. Със средства от ПУДООС ще се работи по втори етап на изграждане на канализация в град Крън.
 
По населените места планът за разходи по кметства е увеличен със 107 000 лева. Средствата са изцяло за дейности, по преценка на кметствата по места, целево за почистване на сметища и речни корита.
 
В Казанлък ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на втори етап от ремонта на ДГ „Славейче“. За ДГ „Роза“ е разработен технически проект за енергоефективни мерки. Във фокуса на Инвестиционната програма попада подновяването на дворните пространства и площадките в детските заведения. Планирани са строителни дейности по сградите на детските градини в селата Енина и Бузовград и ремонтите на дворните площадки за игра.
 
За подобряване на състоянието на пътните настилки и възстановяване или изграждане на тротоарни настилки в Бюджет 2021 на Община Казанлък са предвидени 300 000 лева.