Ученици от 5 професионални гимназии и специализирани паралелки от Стара Загора, Павел баня, Казанлък, Чирпан и Гурково участваха в готварския конкурс „Живеем заедно в Европа”.
Победители са учениците на ПГ „Райна Княгиня“, Стара Загора, които бяха наградени от журито за отличното си представяне с таблети. Всеки от останалите участници в конкурса получи индивудуална награда. Професионалните гимназии и училищата със специализирани паралелки, участници в конкурса, бяха отличени от журито с грамота за отличното си представяне.
В рамките на два часа всеки от отборите приготви четиристепенно меню от ястия, характерни за страни-членки на Европейския съюз:
-Гръцка салата;
-Круша със сирене бри и орехи;
-Паста карбонара/болонезе;
-Тиквеник.
Журито на конкурса бе от трима готвачи, членове на Chefs’club Стара Загора, който оценяваха отборите по следните критерии:
Външен вид на участниците;
Лична хигиена и хигиена на работното място;
Работа в екип;
Организация и техника на работа;
Прецизност на изпълнение;
Вкусови качества;
Оригиналност и креативност при приготвяне, оформяне и презентация.
Събитието бе част от националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“ на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ.
Победители са учениците на ПГ „Райна Княгиня“, Стара Загора, които бяха наградени от журито за отличното си представяне с таблети. Всеки от останалите участници в конкурса получи индивудуална награда. Професионалните гимназии и училищата със специализирани паралелки, участници в конкурса, бяха отличени от журито с грамота за отличното си представяне.
В рамките на два часа всеки от отборите приготви четиристепенно меню от ястия, характерни за страни-членки на Европейския съюз:
-Гръцка салата;
-Круша със сирене бри и орехи;
-Паста карбонара/болонезе;
-Тиквеник.
Журито на конкурса бе от трима готвачи, членове на Chefs’club Стара Загора, който оценяваха отборите по следните критерии:
Външен вид на участниците;
Лична хигиена и хигиена на работното място;
Работа в екип;
Организация и техника на работа;
Прецизност на изпълнение;
Вкусови качества;
Оригиналност и креативност при приготвяне, оформяне и презентация.
Събитието бе част от националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“ на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ.