Съветниците на Казанлък решават за банков кредит
Съветниците на Казанлък решават за банков кредит / netinfo

Поредно заседание на Общинския съвет в Казанлък започва в 10 часа днес. Основният въпрос, който ще обсъждат съветниците е дали да бъде дадено правото на общинската управа да изтегли банков кредит в размер на 2 милиона лева за асфалтиране на улици в община Казанлък. Кредитът ще бъде по Закона за общинския дълг. Мотивите за искания заем са спешна нужда от рехабилитация на голяма част от уличната мрежа и недостиг на средства в бюджета, тъй като основната част от приходите през тази година в него ще отиват за разплащане с големите кредитори на общината, от стария мандат- за доставка на гориво и храни в детските заведения.
Ако бъде дадено разрешение за кредита, то той ще е за 5 години, с 1 година гратисен период и ще се изплаща при 7% лихва. Месечните вноски след първата година по кредита ще са 45 хиляди лева и според кмета Галина Стоянова, няма да се отразят фатално на бюджета.

Сред другите важни въпроси за дебати на сесията са предложенията за промени и актуализация на Наредба 15- за управление и стопанисването на общинското имущество, както и програма за управление на Общината до 2015 година. Съветниците ще трябва да дадат и съгласието си за излъчване заседанията на ОбС чрез потребителски акаунт на сайта VLASTBG.COM.
За дебати са включени и въпроси, касаещи продажба на общинско имущество или разделяне на съсобственост.