хранителни продукти
хранителни продукти / iStock/Getty Images
За трета поредна година, Младежки общински съвет Стара Загора ще проведе благотворителната кампания „Дари, за да зарадваш" в дните преди Великден.

И това издание на инициативата има за цел да помогне на човек в нужда.

"В тези трудни времена човек винаги трябва да гледа как да се приспособява към дадената среда и макар и ние да сме затруднени да изпълняваме инициативите си както преди, тази обстановка ни накара да бъдем по-креативни и да разберем, че нещата винаги могат да се случат и по друг начин", казват организаторите.

Организаторите призовават всеки желаещ да дари за човек в нужда топъл обяд или хранителен пакет /боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви/ като продуктите  трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към православния храм "Св. Паисий Хилендарски" в кв. „Зора", казват още младите хора.

Даренията ще се събират в Младежкия дом, на бул."Патр. Евтимий" 176, до 29.04., всеки работен ден от 08.30 до 17.30 часа. За повече информация - тел.042 639974, а за учениците - представителят на Младежки общински съвет в съответното училище.

„Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!"