Стара Загора ще има Алея на етническите общности
Стара Загора ще има Алея на етническите общности / DarikNews.bg

Да бъде създадена Алея на етническите общности в Стара Загора, планират от Клуба на етническите общности. „Искаме на алеята да бъде изграден монумент с логото на клуба ни-символ на обединение и толерантност. По този начин ще покажем в национален мащаб, че в Стара Загора се зачита етническата толерантност и култура", обясни Бейсим Ахмед.

Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност между община Стара Загора и Клуба на етническите общности подписаха кметът Живко Тодоров и председателят на клуба Бейсим Ахмед. На подписването присътваха представителите на различните етноси в града ни-гръцка, унгарска, еверейска, руска, както и председателят на Културно-информационния център „Евразия-България".

Стара Загора ще има Алея на етническите общности
netinfo
„Идеята за създаването на Алея, която да символизира равнопоставеността и необходимостта от разбирателство, е един добър пример, който Стара Загора задава в национален мащаб. Такъв един символ ще бъде добро начало, което надяваме са да последват и другите български градове", посочи кметът Тодоров.

Стара Загора ще има Алея на етническите общности
netinfo
Клубът на етническите общности в Стара Загора е създаден през 2004 година, благодарение на усилията на гръцката, еврейската и арменската общност. Клубът на ентническите общности вече е депозирал искане да бъде приет като пълноправен член в Националната Агенция по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.