Средно по 30 нарушители горят на ден в Казанлък
Средно по 30 нарушители горят на ден в Казанлък / netinfo

Между 20 и 30 глоби на ден за неправилно паркиране и паркиране на тротоари налагат двата мобилни екип в община Казанлък, работещи по Наредба №30 . санкцията за нарушителите, спрени неправомерно или не заплатили съответния талон за кратковременно паркиране, е 10 лева. Най- честите нарушители са жени, пенсионери, както и живеещи в по-големи градове на страната граждани. Сред нарушителите често са и работещи в района на ДКЦ-Поликлиника 1, които паркират по тротоарите наоколо и на непозволени за това места.

Улиците в Казанлък, където обикновено мобилните екипи имат най- много работа по освобождаването на тротоари и улични платна от неправилно спрени автомобили, са двата големи булеварда в центъра на Казанлък, както и по бул. „Освобождение" и улиците , „Шипченска епопея" и „Христо Ботев".

9 са работещите в момента паркомати в Казанлък, като за паркиране в „синята зона" на града за 30 минути цената е 40 стотинки. За час двойно , а 1,20 за време от 1 до 2 часа.
Над 700 са местата за кратковременно паркиране в Казанлък, определени с Наредба №30 в Казанлък. 30% от тях са за служебен абонамент. Има и специални места за паркиране за хора с увреждания.

Въпреки предварителното напрежение, създадено сред част от гражданите по отношение на кратковременното паркиране, за по-малко от 2 месеца гражданите на Казанлък се научиха, че спиране в централна част на града им струва стотинки, ако не искат да плащат далеч по-солени глоби.

Платеното паркиране важи за делнични дни от 7 сутрин до 8 вечерта