/ netinfo
На 28 април учениците от Второ основно училище „П. Р. Славейков“ активно участваха в спечелен проект под мотото „Аз и ти срещу насилието“ , представен  от Зонта клуб-Стара Загора. Спортният празник  бе проведен  в  парк „Артилерийски“ с любезното съдействие на община Стара Загора и на Туристическо дружество „Сърнена гора“.
 

спортен празник срещу насилието
netinfo


Гости на мероприятието бяха:

Вицепрезидентът на Зонта клуб гр. Стара Загора - госпожа Светлана Радева, както и други членове на Зонта.

Омбудсманът на Община Стара Загора госпожа Надежда Чакърова

Председателят на Училищното настоятелство – госпожа Румяна Бончева

Секретарят на ТД „Сърнена гора“ г-жа Ваня Петкова и неговият член - г-н Милан Миланов


Основна цел на проекта бе да допринесе за предотвратяване на тормоза между децата в училището и създаване на безопасна и подкрепяща училищна среда чрез участие в масов спорт, игри и занимания.
 

спортен празник срещу насилието
netinfo


В спортния празник участваха отбори от ученици I-VII клас, които премериха сили в следните игри: скачане с чували, игрите “Лабиринт“, „Приятели“, “Направи бивак“, „Ориентиране“, състезание по бейзбол.
 

спортен празник срещу насилието
netinfo


Всички участници получиха награди-медали, тениски, футболни и баскетболни топки. Чрез отборните участия  учениците се убедиха, че  спортът провокира отборност, дисциплина и доказано възпитава нулева толерантност към насилието.
 

спортен празник срещу насилието
netinfo


Със своя спортсменски дух всички участници показаха, че заедно ще успеем да се преборим с агресията, защото заедно сме по-силни и можем да бъдем добри.