Димитър Кабаков е новият директор на общински театър "Любомир Кабакчиев"
Димитър Кабаков е новият директор на общински театър "Любомир Кабакчиев" / община Казанкък
С три български премиери ще зарадва през юбилейния си 150-ти театрален сезон трупата на общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък.

Актьорите усилено репетират трите заглавия, с които вдигат завеса тази есен. Това са премиерите на „Асансьорът“ на Георги Марков,  „Заговорът на Калигула“ по Стефан Цанев и авторската работа на директора на театъра Димитър Кабаков- „Нощта преди Албена“.

„Нощта преди Албена“ е първо в афиша на театъра за новия сезон. Първото представление ще е на 9 септември в Алиолувата къща.

Костюмите  и сценографията в „Нощта преди Албена“ са казанлъшко „производство“- дело на арттандема Ваня Запрянова – Росен Дончев. Музиката е на Милен Ямаков, а режисьор на постановката - Светлин Ивелинов.

В навечерието на новия сезон атрактивният и авангарден спектакъл на трупата „Самодива“  ще е сред участниците в 11-ти Международен  куклено–театрален фестивал за възрастни „Пиеро“.
 
Завесата на първото театрално представление в Казанлък се вдига преди 150 години, през зимата на 1869 година, когато пред казанлъшката публика е представена театралната постановка „Зла жена” на сърбина Йован Ст. Попович.
 
Казанлъшкото гражданство е във възторг от постановката, зад която стоят будните местни умове на семейство Рахила и Димитър Душанови. Спектакълът печели овациите на казанлъшкото гражданство, като зад това културно постижение стоят усилията на именития казанлъчанин Димитър Душанов и неговата съпруга Рахил Барак.