/ Община Казанлък
Почетният гражданин на Казанлък - лютиерът Едрьо Едрев подари специална цигулка на Община Казанлък на Тържествената сесия на Общински съвет по време на Фестивал на розата 2019.

Община Казанлък

Тогава за първи път публиката чу изящния звук на новия инструмент. Специална, защото е изработена с огромно желание за родния град. Близо 6 месеца се е трудил лютиерът над нея. 

Митрополит Киприан е почетен гражданин на Казанлък (СНИМКИ)

Инструментът е направен изцяло от български материали - капакът е от региона на Родопите, а дъното, което е изработено от явор, е от Котленския дял на Стара планина.

Община Казанлък

"Трябваше да го направя отдавна. През 1979 година Община Казанлък направи избор да ме изпрати като стипендиант по лютиерство в град Кремона в Италия. Тогава пред целия общински съвет на града аз подарих цигулка на италианския град, сега бях длъжен да го направя за моя", споделя Едрев. 

Община Казанлък

Община Казанлък

Той е категоричен, че освен Долина на рози и траки, Казанлък е център на лютиерството на Световно ниво. "Градът ми е номер едно на Балканския полуостров!", категоричен е лютиерът и е благодарен на Община Казанлък за подкрепата към развитието на професията.