Кольо Рашев
Кольо Рашев / netinfo
Съдът остави за постоянно в ареста 40-годишният Кольо Рашков, който преби възрастна жена и задигна от нея 35 лева. В съдебна зала той запази мълчание, поиска единствено по-лека мярка-домашен арест, за да се грижи за децата си. 

Състав на старозагорския Окръжен съд постанови най-строгата мярка задържане под стража, тъй като има достатъчно данни, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен и има опасност да извърши друго престъпление.

Кольо Рашев
netinfo

 
На 20 януари мъжът нападна и преби 83-годишната Иванка Койчева от Гурково. Рашков проникнал в къщата й, нанесъл удари на жената и я принудил да му даде спестяванията си-35 лева. Съобщението за побоя е получено в Районното управление на полицията в Казанлък около 23:30 часа. Рецидивистът бе задържан около два часа по-късно. Пред полицията и Прокуратурата Рашков признал за случилото се, но  твърди, че не е удрял и ритал пострадалата, а само я е бутнал.

Кольо Рашев
netinfo

 
Пребитата възрастна жена е настанена в старозагорската болница с множество наранявания, но няма опасност за живота й.

нападната жена в Гурково
БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

 
Повдигнатото обвинение на 40-годишния Кольо Рашков е за грабеж в условията на опасен рецидив. Мъжът е лежал в затвора над осем години и има десет присъди за кражби.