/ БГНЕС
Районната прокуратура в Стара Загора води разследване по сигнал за починало бебе, съобщиха от обвинението.

Разследването е за извършено престъпление - съзнателно не е оказана помощ на малолетно момче - на възраст 41 дни, за което е имало задължение да се полагат грижи и което се е намирало в опасност за живота. Грижи за бебето са полагали родителите му в дома им в Казанлък. Детето се разболяло и е било прегледано от лекар, който назначил домашно лечение, което не било провеждано от близките.

Разкриха ужасяващи подробности за медицинската сестра, масов убиец на бебета

Сигналът е получен на 22 август в 07:31 часа. На място е установено тялото на детето, като следи от травматични увреждания не са установени.

Изготвено е заключение на съдебномедицинска експертиза, която сочи, че детето е починало от пневмония.

Наблюдаващият прокурор
е дал указания да се установи кога е бил извършен преглед за заболяване от медицик, да се изискат съответните медицински документи, да се установи подавани ли са сигнали за влошено здравословно състояние на детето, към кого и има ли такива подадени към отдел „Закрила на детето“ към съответната Дирекция за социално подпомагане. Чрез свидетелски показания трябва да се установи какви са били първичните симптоми на заболяването и какви точно мерки са предприети за лечение от страна на близките.

По случая е образувано е досъдебно производство за престъпление. Активната работа по случая продължава.