Първият звънец би за близо 1500 първолаци
Първият звънец би за близо 1500 първолаци / DarikNews.bg

Първият учебен звънец би в 42 училища на територията на община Стара Загора, в които възпитаниците са 14 100.

Естествено, най-развълнувани и най-нетърпеливи да видят за първи път класната си стая, да седнат на учебния чин и да се запознаят с нови приятели, са първолаците. Те са около 1500 или със сто повече от миналата година. Всички те получиха подаръци от общината, а кметът Живко Тодоров посрещна 15 септември в училището, на което е бивш възпитаник-СОУ „Васил Левски". „Това училище има някаква специална магия, защото тук учителите не остаряват, те са същите хора, които ми преподаваха преди години. Първият учебен ден е изключително важен за всички вас-учители, ученици и родители, защото училището е може би най-хубавият момент от живота. То дава много знания и приятели. Използвайте го пълноценно, защото тези години никога няма да се върнат. Бъдете живи и здрави, бъдете пълноценни в учението, уважавайте вашите учители и родители", пожела Тодоров.

Първият звънец би за близо 1500 първолаци
netinfo

Кметът припомни, че преди началото на учебната година са предприети всички мерки за обезопасяване районите около училища и детски градини. „Оттук нататък всичко е в ръцете на гражданите, те трябва да бъдат внимателни и съвестни. Всички учебни заведения на територията на общината отвориха врати, ремонтите приключиха. С Националния Доверителен Екофонд имаме разговори да се осъществи ремонта на СОУ „Г.Райчев" и на 4-та детска градина, приоритет е и ремонта и на Математическата гимназия. За нас е важно, че всички учебни заведения на територията на общината посрещнаха в пълна готовност 15 септември ", коментира кметът.

Преди в небето да полетят гълъби-символ на свободата, децата от СОУ"В.Левски" посрещнаха първия учебен ден с много музика, танци и настроение.

И тази година общината осигури и средствата за безплатни закуски за децата от І до ІV и подготвителен клас, както и безплатен превоз за пътуващите 445 ученици до 16-годишна възраст. Осигурени са учебниците и учебните помагала за всички ученици от І до VІІ клас.