/ ThinkStock/Getty Images
Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване за нахапаното от куче дете в Крън.

Собственик на кучето порода „Кане корсо“ е 48-годишна жена. На 30 май тя го извела на разходка без повод и намордник. Около 18:30  часа на улица в града било и 10-годишното момче, което било нападнато от кучето.

Според твърденията на собственичката, детето е пожелало да погали кучето, което е предизвикало реакцията на животното.

Кучето причинило на детето множество наранявания от ухапвания в областта на лявото рамо, гърба и дясното бедро. Хора, които се намирали по това време на мястото оказали съдействие на детето, сигнализирали полицията и спешна медицинска помощ.

Първа помощ на детето е оказана от екип на филиала по Спешна медицинска помощ в Казанлък и  то е прието в хирургично отделение на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“.

Съгласно медицинско удостоверение, издадено от Съдебна медицина Стара Загора, са установени множество разкъсно-контузни рани от ухапвания от куче, като тези травматични увреждания причиняват разстройство на здравето от характер на лека телесна повреда.

На собственичката на кучето е издадено Разпореждане да не разхожда кучето си свободно и без намордник по улиците и тротоарите на населеното място.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства.