Приключи вторият етап от реорганизацията на уличното движение
Приключи вторият етап от реорганизацията на уличното движение / DarikNews.bg, архив

Завърши вторият етап от работата по проекта на инж. Пламен Буланов за въвеждане на еднопосочни улици, поставяне на светофари и кръгови кръстовища в Стара Загора, чрез който се цели разтоварване на трафика и подобряване на транспортно-комуникационните характеристики. Това съобщи кметът Живко Тодоров.

Проектът трябва да разтовари движението по основните пътни артерии в града, като се очаква реорганизацията му да има положителен ефект върху екологията, да даде възможност за осигуряване на нови паркоместа, отваряне за движение на затворени улици и кръстовища, подобряване на хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация.

Мероприятията за подобряване на транспортната комуникация са насочени основно в централната градска част на Стара Загора, която включва зоната, заключена от: юг - улица „Славянска", север - улици „Августа Траяна" и „Хан Аспарух", запад - улици „Д-р Тодор Стоянович" и „Димчо Стаев", изток - бул. „Патриарх Евтимий".

В първия етап от изпълнението на проекта беше въведено еднопосочно движение по отсечките, заключени между: бул."Ген.Гурко", ул."Бр.Жекови", бул.„П.Евтимий" и ул.„Д. Стаев" .

Отсечките с въведено еднопосочно движение през втория етап, са заключени между: бул.„П.Евтимий", бул. „Ген. Столетов", ул."Авг. Траяна" и бул. „Княз Александър Батенберг".

Посоката на движение е указана с вертикална сигнализация. Контролните органи уверяват, че на водачите ще бъде осигурен гратисен период, за да свикнат с въведените нови правила на движение.

Третият етап от въвеждането му ще започне веднага след приключване на строителните дейности по изпълнението на Водния проект на Стара Загора, каза още Живко Тодоров.