СДС
СДС / netinfo
Програмна конференция на актива на СДС ще се проведе на 11-ти ноември, а целта й е да бъде взето окончателно решение за бъдещото участие на формацията в изборите за европейски парламент и местни органи на управление догодина. „Това, което можем да кажем към момента е, че предоставяме на местните си структури пълна свобода на действие. Нашата формация разполага с над 200 общински съветници в страната и по този показател сме с най-солидно представителство сред останалите десни партии“, заяви председателят на сините Румен Христов в Стара Загора. 

Градът ни е домакин на семинар на СДС на тема „Десният път за повишаване на доходите“. Намаляването на административната тежест, за да бъдат стимулирани малките и средни предприятия, бе поставено като водеща цел от Румен Христов, зам.-председателя на партията и районен кмет в София Теодор Петков и председателя на областния съвет на СДС-Стара Загора Николай Александров.

Христов припомни, че в своята предизборна програма СДС предложи увеличение на прага за регистрация по ДДС от 50 хил. лв., колкото е в момента, на 100хил. евро. Такава е европейската практика, а по този начин ще дадем стимул на микробизнеса да се развива възможно най-бързо, смята Христов. „Нека да помогнем на малкия и среден бизнес да разгърне потенциала си, за да може той да осигури по-добро заплащане, а от там да вдигнем и потреблението в страната“, призова Николай Александров.

Седесарите за пореден път призоваха за запазване на плоския данък, като по думите им той се е доказал във времето като добре работещ данъчен механизъм, но се обявиха категорично против една от мерките на финансовото министерство, свързана с повишаване на максималния осигурителен праг от 2600 на 3000 лева, тъй като ще се отрази негативно на бизнес нагласите у нас.