/ dariknews
На пресконференция в пресофиса на БТА в Плевен, председателят на СДС Румен Христов каза, че в предстоящите догодина местни избори, партията ще подкрепи десните кметове в страната.

„Днес ми предстои среща с кмета на Плевен Георг Спартански, говорил съм с кметовете на Монтана и Кюстендил, вече бях в Добрич и се срещнах с другия кмет на Реформаторския блок Йордан Йорданов така, че ако решат да се кандидатират, десните кметове ще получат отново нашата подкрепа“.

Румен Христов отбеляза, че Плевен трябва да наблегне на развитието на туризма, като за целта ще бъде организирана голяма конференция по темата. „Аз се учудвам, че при наличието на Панорама „Плевенска епопея“ и на други паметници, свързани с Руско-турската война, тази тема не се използва достатъчно добре, за да се акумулират допълнителни средства към общинския бюджет и към фирмите, които биха могли да обслужват туризма в Плевен.

Мислим на много високо ниво да се организира една дискусия - конференция за издигане на ролята на туризма в град Плевен. Подобно нещо има в Русе - круизен туризъм заедно с поклонически туризъм“.

Председателят на СДС подчерта, че партията ще подкрепи на местно и национално ниво доизграждането на Спортната зала в Плевен: „Плевен е един от малкото големи градове, в които няма многофункционална Спортна зала.

Бихме могли да повдигнем въпроса и да кажем, че ние като политическа формация, осъществила най-важните промени в България стоим зад едно такова начинание и ще го подкрепим на местно и национално ниво“, каза Румен Христов.  

Той участва в Плевен в изнесено заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС. В пресконференцията в пресофиса на БТА в Плеен участваха още д-р Мариана Лазарова - заместник-председател на СДС и Петьо Петков - председател на Общинското ръководство на СДС в Плевен.