знак паркиране
знак паркиране / archive
Държавата прехвърли собствеността на имота на община Стара Загора
От публична държавна собственост в частна държавна собственост се променя статутът на имот, който се прехвърля в собственост на община Стара Загора.

Бившият отрезвител е терен с площ 302 кв. м с четири сгради в него. Той ще бъде използван за изграждане на безплатен обществен паркинг за осигуряване на по-добри условия за паркиране за граждани и гости на града.

Досега имотът е бил в управление на Министерството на вътрешните работи за изпълнение функциите на Областна дирекция на МВР - Стара Загора, но е с отпаднала за ведомството необходимост.

За изграждането на паркинг на мястото на бившия отрезвител се заговори през 2016 година. Тогава администрацията заяви намерение сградата  да се събори и да се изгради паркинг с поне 100 места, от които да се възползват посетителите на общинската спортна зала "Иван Вазов", както и жителите в района. Очакваме скоро МВР да ни прехвърли безвъзмездно сградата, която отдавна не се използва по предназначение, обяви тогава кметът Живко Тодоров.

Три години по-късно, с 47 гласа „за“ общинските съветници подкрепиха предложението за придобиване на мястото на сградата на бившия отрезвител в Стара Загора.

Ще пристъпим към събаряне на сградата и ще направим паркинг, потвърди старозагорският кмет.