Посланикът на Корея посети Стара Загора
Посланикът на Корея посети Стара Загора / Областна администрация Стара Загора

Областният управител се срещна с посланика на Република Корея в България Н.Пр. Шин Менг-хо и с консула на азиатската страна Хуанг Ин-Сунг. Те бяха придружени от ректора на Тракийския университет проф. дсн Иван Станков и главния секретар на ТрУ доц.д-р Таня Танева.

Аладжова приема Шин Менг-хо за втори път след визитата на посланика в Областна администрация през септември миналата година. Двамата обсъдиха развитието на Стара Загора през последната година, възможностите за инвестиции в региона и културното сътрудничество.

„Виждам, че Стара Загора е по-красива от миналата година", бяха първите думи на посланикът на РКорея Шин Менг-хо в разговора му с Живка Аладжова.

„Приемете моето уважение към Вас като областен управител на развиващата се област. Поздравления за икономическите показатели", добави Менг-хо.

Той определи аграрното производство като сфера, в която има сериозни инвестиционни намерения от корейски фирми. В тази връзка, по думите му, ще са необходими човешки ресурси - професионалисти, част от които се обучават и в ТрУ.

Дипломатът представи и презентация от корейска фирма, специализирана в областта на преработката на отпадъци, чийто високотехнологични услуги биха могли да се използват при бъдещо изграждане на завод в региона.